Alla inlägg den 20 maj 2007

Av Inger - 20 maj 2007 16:15

Då var det dax igen, med spårkursen! Janne o jag hade tänkt oss ett lydnadspass först före gärdesspåren för att se var kursarna står momentmässigt i lydnaden.


Vi åkte dit tidigt för att först hinna träna våra egna hundar Pippi i elitlydnad och Elektra appellen. Eftersom det var officiellatävlingar på klubben i fredagskväll så fanns det sågspånsmarkeringar kvar som jag använde mig av till markeringarna i eliten. Pippi går kalasbra för det mesta men hade lite dåligt tempo i inkallningen väntar på ställandet o läggandet jag skulle vilja ha bättre fart! Vittringsprovet missade hon helt plockade fel pinne???? Sen trasslade det lite i dirigeringen till vänster apport. Men om vi finslipar lite såå kan vi nog kunna tävla snart!


Janne körde igenom en appellydnad innan kursarna kom och sen visade han momenten med Elekta för kursdeltagarna så att även de som inte kört lydnad vet vad vi pratar om när vi nämner moment. Det är nämligen väldig spridning på kunskaperna i lydnaden. Sen fick kursarna knalla i doftrutan så hundarna får nosa av varandras dofter på marken. Platsliggning på rad där man antingen står kvar bredvid sin hund eller går ifrån så långt som hunden klarar(hunden ska vara trygg och lugn på platsen)efter platsen uppdelning på två grupper med 4 stycken i varje grupp för lydnads momenten.

Jag tog linförighet,läggande under gång och inkallning, Janne framförgåendet, apportering och hopp över hinder.

Tiden går så fort så vi hann aldrig byta grupp innan det var dax att åka till Byrsta och lägga spår, men vi får planera in fler lydnadspass längre fram.


Gärdesspår är det oftast i appellklass här omkring om man åker och tävlar och vi hade tänkt att det var nyttigt att prova det för kursarna.

Det hade det säkert varit, tanken var god OM det inte varit för den halva storm som drog fram över platta närkeslätten.

Nu blev det alldeles för svårt för de flesta av hundarna som ju är nybörjare på spår och inte har rutinen. Redan när vi la spåren så insåg vi att det ev bara skulle gå att spåra på mittensträckan som låg mot skogen och i medvind, förvånande många av hundarna fixade ända bitar av start och målsträckorna som låg i stark sidvind så spåret drev iväg flera meter.

MÅNGA BRA SPÅRHUNDAR HAR VI PÅ KURSEN!!


Tänker dock till nästa gång se till att det blir enklare spår för hundarna det ska vara roligt att spåra både för hund och förare.


Pippi fick massage av Emma som har henne som projekthund i sin utbildning till friskvårdskonsulent. Pippi har det bra skulle behöva massage jag med men det blev hem och laga mat och sen en tur till sjön så hundarna fick simma en stund.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Blogga Rosa

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards