Alla inlägg den 17 maj 2007

Av Inger - 17 maj 2007 08:01

Knottebo klockan 10.00 samling för kursarna. Janne är på uppvisning med Pippi på Tysslingedagen så jag får fixa kursen ensam. Det regnade ganska regält så det var regnstället som gällde, vi började med en doftruta, hundarna får gå i en ganska stor ruta 12x12 meter ungefär man kan minska den efter några gånger. Tanken är att hundarna ska nosa på marken och på så vis dofta av varandra, läsa av rang, kön osv för att sen lugnt kunna jobba tillsammans. Det finns några ganska osäkra hundar med och några unghundar så för dom är det bra med en doftruta. Sen startade vi med spårläggning 3 stycken gick ut varsitt appellspår och resterande la raka spår med föremål på slutet och en del även i spåret. Sen tränade vi budföring medan spåren fick ligga till sig. Kursarna är på mycket olika nivå men dom flesta har helt ok budföringar. Dax att ta spåren, jag gick med Åsa ut i deras spår och fick se hur hennes hund spårade, det är en unghund men det är inga som helst problem med spårningen, han orkar hela spåret och tappar inte intresset utan jobbar på bra hela tiden. Det hade gått bra för dom flesta i spåren tyvärr så hinner man ju inte med att se hur hund och förare jobbar utan får lita på att dom säger till om det blir problem. Nästa gång skall vi spåra på gärde och då kan man ju se alla spåren då blir det lättare att se hur hund och förare sammarbetar. Avslutningsvis så prövade vi en uppletanderuta mest som aktiveringsövning, den är ju inte med förrän i högre klass.


Elektra var med men satt ju mest i bilen så när vi avslutat kursen så testade vi uppletande rutan jag la ut 4 föremål som hon plockade in utan problem, först kollade hon ju av hela rutan förstås det hade ju gått många hundar där med intessanta dofter.


Meningen var att vi skulle städa på eftermidagen huset ser ut som ett bombat skithus...................men vi orkade inte!

Åkte till Teres och Jan istället.

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23
24
25 26
27
28 29 30
31
<<< Maj 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik

Blogga Rosa

Gästbok


Ovido - Quiz & Flashcards